Monuta gestart met nieuwe campagne

Monuta is in september gestart met een nieuwe campagne voor uitvaartverzekeringen. Het doel van de ´Bewust Verzekerd´ campagne is om consumenten meer na te laten denken over de dekking van de huidige polis. Als er tenminste al een uitvaartverzekering is afgesloten, want er zijn ook nog altijd mensen die niets hebben geregeld voor de uitvaart na het overlijden.

Wie wel verzekerd is, weet lang niet altijd welke inhoud de dekking van de uitvaartpolis heeft. Zo is een derde van het aantal verzekerden niet eens op de hoogte van wat het verzekerd bedrag is. Dat is het afgelopen jaar naar aanleiding van een onderzoek door Nibud duidelijk geworden.

 

Bewust Verzekerd

Monuta heeft als uitvaartverzekeraar laten weten een zorgplicht te hebben. In het kader daarvan stelt de uitvaartverzekering zich als doel om niet alleen bestaande klanten bewust te laten worden, maar ook de doelgroep die nog niet is verzekerd of bij een andere maatschappij een polis heeft. Er is een polischeck beschikbaar om na te gaan of de dekking voldoende is om aan te sluiten op de wensen voor de uitvaart. Als uit de polischeck blijkt dat de huidige polis niet voldoet om de wensen voor de uitvaart te realiseren, is er de mogelijkheid om een dekkende polis te nemen.

 

Het kan zo zijn dat de polischeck uitwijst dat er sprake is van onvoldoende dekking en in dat geval bestaat de optie om een tweede polis te nemen.

In dat geval is er dan sprake van een dekking die wel tegemoetkomt aan de eisen die gesteld worden aan de uitvaart. Het is uiteraard belangrijk dat de kosten van een uitvaart gedekt zijn. Het afsluiten van een uitvaartverzekering voorziet hierin en dat voorkomt bovendien dat nabestaanden opgezadeld worden met kosten die niet zijn voorzien.

 

Uitvaartverzekering afsluiten

 

Het is voor iedereen die zelf niet over voldoende spaargeld of vermogen beschikt om de uitvaart na het overlijden te bekostigen aan te raden om een uitvaartverzekering te nemen. De premie die per maand betaald wordt, voorziet na het overlijden in een dekking voor de uitvaartkosten. Bij Monuta is het bovendien mogelijk om wensen vast te leggen die betrekking hebben op de uitvaart. Er is hiervoor onder meer een Monuta Uitvaartwensformulier voor beschikbaar. Het formulier laat zien uit welke onderdelen een uitvaart allemaal bestaat en hieruit kan gemakkelijk een keuze gemaakt worden.

 

Uiteraard is deze optie alleen beschikbaar als de keuze gemaakt wordt om hier een uitvaartpolis te nemen. Het Uitvaartwensformulier is gratis op te sturen en de gegevens worden door de uitvaartverzekeraar verwerkt en beveiligd online opgeslagen. De verzekerde ontvangt een compleet overzicht met de ingevulde wensen en met een persoonlijke inlogcode is het altijd mogelijk om gegevens aan te passen. Dat is op ieder moment mogelijk. Het is voor de nabestaanden prettig als duidelijk is wat de wensen van de overledene zijn om een uitvaart op persoonlijke wijze vorm te geven. Monuta Bewust biedt bovendien extra voordelen met onder meer een korting van 250 euro op de uitvaart als deze door Monuta wordt verzorgd.

Uitvaartverzekering vergelijken

Top 4 van Nederland

 

 

yarden

 

 

Bedrag per maand

 

€ 7,94

 

 

Verzekerd tot:

(Vrij te besteden + Natura)

 

€ 8.000,-

Bekijk uw premie

Premie looptijd:
Tot 85 jaar

 

Kinderen gratis meeverzekerd?
Ja

 

 

 

 

dela

 

 

Bedrag per maand

 

€ 8,20

 

 

Verzekerd tot:

(Vrij te besteden + Natura)

 

€ 8.750,-

Bekijk uw premie

Premie looptijd:
Levenslang

 

Kinderen gratis meeverzekerd?
Nee

 

 

 

 

dela

 

 

Bedrag per maand.

 

€ 9,73

 

 

Verzekerd tot:

(Vrij te besteden + Natura)

 

€ 8.000,-

Bekijk uw premie

Premie looptijd:
Tot 80 jaar

 

Kinderen gratis meeverzekerd?
Ja

 

 

 

 

 

 

Bedrag per maand

 

€ 9,14

 

 

Verzekerd tot:

(Vrij te besteden + Natura)

 

€ 8.750,-

Bekijk uw premie

Premie looptijd:
Tot 80 jaar

 

Kinderen gratis meeverzekerd?
Ja

 

 

 

 

Bekijk alle uitvaartverzekeringen op een rij

Een uitvaart is heel persoonlijk. Cremeren of toch begraven? Het antwoord hierop is van invloed de totale waarde van de uitvaartverzekering. Maak daarom een premie berekening om direct te zien hoeveel jij gaat betalen voor je uitvaartverzekering.

Hoge klant tevredenheid 8+

Onze bezoekers waarderen onze service met een 8+ gemiddeld

10.000+ keer afgesloten

Via uitvaartverzekeringcentrum zijn al meer dan 10.000 verzekeringen afgesloten

Bespaar tot 1000 Euro!

Via slim vergelijken kun je honderden euro's besparen op je premie