DELA vindt verzekering geen dure onzin

Er verschijnen regelmatig artikelen in de media met informatie waarover de meningen verdeeld kunnen zijn. Op een artikel dat in de media is verschenen, waarin gesteld werd dat de uitvaartverzekeringen maar dure onzin zijn, heeft DELA dan ook gereageerd. Deze verzekeraar is het niet eens met de uitspraak dat een uitvaartverzekering niet nodig is en als dure onzin kan worden beschouwd. DELA stelt zich juist op het standpunt dat het voor het regelen van een goede uitvaart belangrijk is om een goede uitvaartverzekering te hebben.
Alles goed geregeld
Een van de voordelen van het hebben van een uitvaartverzekering is dat de verzekerde vooraf alles goed geregeld kan hebben, zodat nabestaanden daar in elk geval niet mee belast worden. Er kan voor een lage premie per maand een standaard uitvaart worden geboden met het afsluiten van een uitvaartverzekering. Verzekerden kunnen zelf extra wensen toevoegen op basis waarvan de premie in hoogte kan stijgen. Bovendien heeft niet iedereen in Nederland bij overlijden een bedrag van gemiddeld zevenduizend euro klaarliggen om een standaard uitvaart mee te kunnen betalen.
10 miljoen mensen voor uitvaart verzekerd
De stelling dat een uitvaartverzekering dure onzin is, blijkt in de praktijk toch anders te worden opgevat. Waarom zijn er anders tien miljoen mensen in Nederland die voor het regelen van de uitvaart een financieel product hebben afgesloten, zoals een uitvaartverzekering? Overigens vindt DELA wel dat iedereen zelf kan bepalen om te sparen voor een uitvaart of voor het gemak te kiezen en een uitvaartpolis af te sluiten. Wie twijfelt, kan altijd de proef op de som nemen en kijken welke mogelijkheden er worden geboden om daarna pas te bepalen of het dure onzin is om een uitvaartverzekering af te sluiten.