Wat zijn de kosten voor een uitvaart?

De kosten van een uitvaart variëren en zijn afhankelijk van de persoonlijke wensen en van de uitvaartondernemer die wordt ingeschakeld. Een begrafenis kost meer als een crematie en een sobere uitvaart is voordeliger dan een uitvaart, waar veel mensen op af komen en die groots georganiseerd wordt.

Uitvaartkosten

De uitvaartkosten kunnen uiteraard variëren, want een ieder wil aan de uitvaart een eigen invulling geven. Op het moment dat er sprake is van een overlijden en de uitvaartverzorger wordt ingeschakeld, is er al sprake van de eerste uitgaven. De diensten die een uitvaartondernemer levert, dienen namelijk betaald te worden. Dat hoeft uiteraard niet direct, want de rekening voor alle kosten kan achteraf gepresenteerd worden. De overledene wordt overgebracht naar het rouwcentrum of kan thuis worden opgebaard. Er vindt dan een laatste verzorging plaats van de overledene. Deze handelingen kosten uiteraard geld en maken onderdeel uit van de standaardkosten.

Bij het regelen van een uitvaart moeten er allerlei keuzes gemaakt worden. Bijvoorbeeld of er een rouwadvertentie in de krant moet worden geplaatst of dat er rouwkaarten worden verzonden en hoeveel dat dan moeten zijn. Een rouwadvertentie in de krant is overigens redelijk prijzig, waarbij er uiteraard wel een onderscheid gemaakt kan worden tussen een rouwadvertentie in de plaatselijke krant of landelijk dagblad. Ook wordt doorgaans de keuze gemaakt om een bloemstuk te bestellen die bij of op de grafkist wordt geplaatst. De grafkist kosten variëren overigens in hoogte, want er zijn duurdere uitvoeringen en goedkopere opties. Een massief eiken kist is bijvoorbeeld duurder dan een standaardkist, maar een luxe kist is nog weer duurder dan een eiken grafkist.
Een grafkist wordt gebruikt om de overledene in op te baren en om te begraven of te cremeren. Als de uitvaart een begrafenis betreft, komen er meer kosten bij kijken dan bij een crematie. Er moet namelijk voor grafrechten worden betaald en het is gebruikelijk dat er ook een grafsteen geplaatst wordt bij het graf. Bij een crematie kan er gekozen worden om de as te verstrooien of kan de as van de overledenen in een urn worden bewaard. Verder is er bij de uitvaart sprake van rouwvervoer en van dragers van de overledene. Dit brengt ook kosten met zich mee. Doordat er zoveel verschillende keuzes gemaakt kunnen worden, kan er ook rekening mee worden gehouden de uitvaartkosten zo beperkt mogelijk te houden. Uiteraard is het aan te raden om bij het afnemen van diensten en producten rekening te houden met het verzekerd bedrag.

Uitvaartverzekering vergelijken

Top 4 van Nederland

 

 

yarden

 

 

Bedrag per maand

 

€ 7,94

 

 

Verzekerd tot:

(Vrij te besteden + Natura)

 

€ 8.000,-

Bekijk uw premie

Premie looptijd:
Tot 85 jaar

 

Kinderen gratis meeverzekerd?
Ja

 

 

 

 

dela

 

 

Bedrag per maand

 

€ 8,20

 

 

Verzekerd tot:

(Vrij te besteden + Natura)

 

€ 8.750,-

Bekijk uw premie

Premie looptijd:
Levenslang

 

Kinderen gratis meeverzekerd?
Nee

 

 

 

 

dela

 

 

Bedrag per maand.

 

€ 9,73

 

 

Verzekerd tot:

(Vrij te besteden + Natura)

 

€ 8.000,-

Bekijk uw premie

Premie looptijd:
Tot 80 jaar

 

Kinderen gratis meeverzekerd?
Ja

 

 

 

 

 

 

Bedrag per maand

 

€ 9,14

 

 

Verzekerd tot:

(Vrij te besteden + Natura)

 

€ 8.750,-

Bekijk uw premie

Premie looptijd:
Tot 80 jaar

 

Kinderen gratis meeverzekerd?
Ja

 

 

 

 

Bekijk alle uitvaartverzekeringen op een rij

Een uitvaart is heel persoonlijk. Cremeren of toch begraven? Het antwoord hierop is van invloed de totale waarde van de uitvaartverzekering. Maak daarom een premie berekening om direct te zien hoeveel jij gaat betalen voor je uitvaartverzekering.

Hoge klant tevredenheid 8+

Onze bezoekers waarderen onze service met een 8+ gemiddeld

10.000+ keer afgesloten

Via uitvaartverzekeringcentrum zijn al meer dan 10.000 verzekeringen afgesloten

Bespaar tot 1000 Euro!

Via slim vergelijken kun je honderden euro's besparen op je premie