Wat houdt een en-bloc clausule in?

De en-bloc clausule kan van toepassing zijn op een uitvaartverzekering en komt dan ook regelmatig voor in de polisvoorwaarden. Een en-bloc clausule houdt in dat de verzekeraar zich het recht voorbehoudt om gedurende de looptijd van de uitvaartverzekering de premie en de voorwaarden te wijzigingen.

Als er sprake is van een en-bloc clausule en de verzekeraar wijzigt tussentijds de voorwaarden of de premie, dan kan de uitvaartverzekering worden opgezegd als de verzekerde het niet met de wijzigingen eens is. Er moet dan wel tijdig worden opgezegd.

 

Polis opzeggen

De uitvaartverzekeraar verstrekt altijd een polis als er een uitvaartverzekering wordt afgesloten. Hierin staan algemene bepalingen die van belang zijn. De voorwaarden in de polis moeten uiteraard zo worden opgesteld dat de inhoud van de overeenkomst duidelijk naar voren komt. Het polisblad verwijst naar de polisvoorwaarden die van toepassing zijn. De uitvaartverzekeraar verstrekt altijd een polis als er een uitvaartverzekering wordt afgesloten. Hierin staan algemene bepalingen die van belang zijn. De voorwaarden in de polis moeten uiteraard zo worden opgesteld dat de inhoud van de overeenkomst duidelijk naar voren komt. Het polisblad verwijst naar de polisvoorwaarden die van toepassing zijn.

Bij aanvang van de verzekering dient de degene die de verzekering afsluit in staat worden gesteld om kennis te nemen van de voorwaarden. Indien er sprake is van een en-bloc clausule kan de verzekeringnemer van het recht gebruikmaken om de uitvaartverzekering binnen dertig dagen op te zeggen. Indien een verzekeringnemer het niet eens is met de wijzigingen ten aanzien van de polisvoorwaarden of premie en er wordt gebruik gemaakt van het recht om op te zeggen, kunnen er verschillende keuzes worden gemaakt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om over te stappen naar een andere uitvaartverzekeraar. Het is ook een optie om de verzekering af te kopen of om de polis premievrij te maken. Uiteraard blijft het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de uitvaart bekostigd kan worden. Als er geen sprake meer is van een uitvaartverzekering als gevolg van het opzeggen in verband met wijzigingen via de en-bloc bepaling is het wel van belang om over andere opties na te denken. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er inmiddels voldoende spaargeld is opgebouwd om daarmee na het overlijden de nabestaanden de uitvaart te laten bekostigen. Als er geen spaargeld is, kan aangeraden worden om dan bij een andere uitvaartverzekering een nieuwe polis af te sluiten. Het wijzigen van de voorwaarden of van de premie geeft in elk geval het recht aan de verzekerde om van de mogelijkheid gebruik te maken de uitvaartverzekering te beëindigen. Het is uiteraard wel de vraag of het verstandig is om op te zeggen. Dat is toch wel afhankelijk van het type wijziging dat is doorgevoerd. Indien de premie in één keer fors wordt verhoogd, kan dat uiteraard een reden zijn om de polis te beëindigen. Of als de voorwaarden ineens zo veranderen dat de inhoud niet meer aansluit bij datgeen wat de verzekerde voor ogen had.

Uitvaartverzekering vergelijken

Top 4 van Nederland

 

 

yarden

 

 

Bedrag per maand

 

€ 7,94

 

 

Verzekerd tot:

(Vrij te besteden + Natura)

 

€ 8.000,-

Bekijk uw premie

Premie looptijd:
Tot 85 jaar

 

Kinderen gratis meeverzekerd?
Ja

 

 

 

 

dela

 

 

Bedrag per maand

 

€ 8,20

 

 

Verzekerd tot:

(Vrij te besteden + Natura)

 

€ 8.750,-

Bekijk uw premie

Premie looptijd:
Levenslang

 

Kinderen gratis meeverzekerd?
Nee

 

 

 

 

dela

 

 

Bedrag per maand.

 

€ 9,73

 

 

Verzekerd tot:

(Vrij te besteden + Natura)

 

€ 8.000,-

Bekijk uw premie

Premie looptijd:
Tot 80 jaar

 

Kinderen gratis meeverzekerd?
Ja

 

 

 

 

 

 

Bedrag per maand

 

€ 9,14

 

 

Verzekerd tot:

(Vrij te besteden + Natura)

 

€ 8.750,-

Bekijk uw premie

Premie looptijd:
Tot 80 jaar

 

Kinderen gratis meeverzekerd?
Ja

 

 

 

 

Bekijk alle uitvaartverzekeringen op een rij

Een uitvaart is heel persoonlijk. Cremeren of toch begraven? Het antwoord hierop is van invloed de totale waarde van de uitvaartverzekering. Maak daarom een premie berekening om direct te zien hoeveel jij gaat betalen voor je uitvaartverzekering.

Hoge klant tevredenheid 8+

Onze bezoekers waarderen onze service met een 8+ gemiddeld

10.000+ keer afgesloten

Via uitvaartverzekeringcentrum zijn al meer dan 10.000 verzekeringen afgesloten

Bespaar tot 1000 Euro!

Via slim vergelijken kun je honderden euro's besparen op je premie